Lovačko društvo „Divokoza“ Fojnica, zahvaljujući vrijednim lovcima sekcije „Fojnica I“, bogatije je za dvije automatske hranilicu za divljač.

Sada već tradicionalno, jednu hranilicu kupili su lovci vlastitim sredstvima, a drugu je doniralo Društvo. Hranilice su postavljene u lovnom reviru zvanom „Gradina“ (30.07.2022) i lovnom reviru zvanom „Povitine“ (16.08.2022). Ova mjesta su poznata kao stanište srneće i crne divljači. Postavljanjem hranilica u navedenim lovnim revirima očekuje se da će se divljač zadržati u ovom dijelu lovišta i da će se smanjiti šteta koju divljač na ovom području pravi na poljoprivrednim usjevima. Također, hranilice će u zimskim uslovima olakšati prehranu divljači zbog nedostatka prirodne hrane u lovištu. Vrijedi istaknuti da je u sklopu ove akcije  izvršeno i prokresivanje puta i staza do lovačkih nadstrešnica i hranilica, te priprema ogrijeva za lovačke objekte na navedenom području.

Oba dana akciju su predvodili Džemil Klisura, predsjednik sekcije i lovovođa sekcije Azem Grašković, a još su učestvovali: Emir Drinić, Refik Karić, Rešad Pamić, Haris Pamić, Jasmin Pamić, Asmir Ramić, Hamza Pašalić, Jaka Ramić, Salko Klisura, Ajdin Pašić, Admir Zubača i podmladak Muhamed Zubača.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *